Ringkonnakohus teeb Weroli eksjuhtide süüasjas otsuse ülehomme

Kadrin Karner 29. mai 2011, 09:58

Tartu ringkonnakohus langetab teisipäeval otsuse AS-i Werol Tehased endise juhi Erki Aaviku ning Weroli endiste juhtide Helmo Hainsoo ja Tõnu Jaanimetsa süüasjas.

Tartu maakohtu otsuse Aaviku (49), Hainsoo (62) ja Jaanimetsa (52) kriminaalasjas vaidlustasid Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püss, põllumajandusministeerium ja Erki Aavik ise ning tema kaitsja vandeadvokaat Monika Mägi, kirjutas ERR.ee.

Prokuratuur taotles maakohtu otsuse tühistamist osas, millega mõisteti Hainsoo ja Jaanimets neile esitatud süüdistustes õigeks ning nõuab Hainsoo süüdimõistmist ametiseisundi ebaseadusliku ärakasutamise süüdistuses ning tema karistamist tingimisi kaheaastase vangistusega kolmeaastase katseajaga. Samuti taotles prokuratuur Jaanimetsa süüdimõistmist omastamisele kaasaaitamise süüdistuses ning tema karistamist tingimisi üheaastase vangistusega ühe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga.

Aavik ja tema kaitsja taotlevad maakohtu otsuse tühistamist osas, millega Aavik süüdi mõisteti ning tema õigeksmõistmist ametiseisundi ebaseaduslikus ärakasutamises, vara omastamises ja rahapesus.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. May 2011, 09:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing