Tõnis Oja: Riia ja Vilniuse börs on riskantne

Alyona Stadnik 09. juuni 2011, 10:57

Börsianalüütik ja finantsportaali Rahajuht.ee kaasasutaja Tõnis Oja ei investeeri Läti ja Leedu aktsiatesse, sest nende kohta on üsna raske informatsiooni saada.

"Ma ei arva, et investeerimisotsuseid tuleks teha pelgalt ettevõtte majandustulemuste ja suhtarvude järgi. Minu jaoks on oluline ka firma kultuur - kes on juhid, kuidas ettevõtet juhitakse jne jne," kommenteeris Oja.

Ta märkis, et paraku on taolist informatsiooni USA, Lääne-Euroopa ja isegi paljude Aasia ettevõtete kohta tunduvalt lihtsam saada kui Balti ja Ida-Euroopa riikide ettevõtete kohta. "Lisaks muule iseloomustab Riia ja Vilniuse börsi sama palju kui Tallinna börsi või isegi veel rohkem likviidsuse puudumine, mis teeb sinna investeerimise riskantsemaks," täpsustas Oja. 

Tänane Äripäeva Investor rubriik kirjutab sellest, millistesse Läti ja Leedu aktsiatesse tasuksinvesteerida. Äripäeva päevaküsimus on, kas investeerite/investeeriksite Läti ja/või Leedu aktsiatesse.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. June 2011, 11:41
Otsi:

Ava täpsem otsing