Ergo: maailmalõpp ei ole käes

Katre Pilvinski 04. august 2011, 19:12

Pikaajalised investorid võiksid loota, et maailmalõpp ei ole käes ja pigem on ees odavamad sisenemistasemed, sõnas Ergo Funds fondijuht Siim Valner.

„Soovitame praegustel segastel aegadel pöörata tähelepanu pigem raha säilitamisele, mitte sellelt teenimisele," jagas Valner investeerimissoovitusi langevatel aktsiaturgudel.

"Kui investoritel on piisavalt rahalisi vahendeid, siis soetada: i) Euroopa tuumikriikide, nt Saksamaa, Holland, lühikese tähtajaga võlakirju; ii) majandustsüklitest vähemõjutatavad tugeva bilansiga ettevõtete nt infrastruktuuri- või telekomiettevõtete võlakirju ja aktsiad," soovitas ta.

Valneri hinnangul võiks hoiduda finantssektorist, eriti kriisis olevate riikide pankadest. "Turu langusesse suhtume muidugi negatiivselt, kurb on, et korraga on toimumas kaks teineteist toitvat protsessi – üldine majandusaktiivsuse langus ja transatlantiline riiklik fiskaalkriis."

"Investorid, kellel on lühike või keskmine investeerimishorisont võiksid aktsiate osakaalu vähendada. Pikaajalised investorid võiksid loota, et maailmalõpp ei ole käes ja pigem on ees odavamad sisenemistasemed ajal, mil eelarveküsimused saavad põhimõttelise lahenduse, võib-olla näiteks sügistalvel," rääkis fondijuht.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. August 2011, 10:06
Otsi:

Ava täpsem otsing