Aasias käib börsilangus

Romet Kreek 08. august 2011, 07:07

Aasia börsidel käib täna langus. Meie aja järgi oli kella seitsmeks kukkunud Jaapani aktsiaturg 1,7 protsenti, Hongkong neli protsenti, Hiina 3,5 protsenti, Taiwan 2,8 protsenti, Korea 2,8 protsenti, Austraalia 2,1 protsenti, Uus-Meremaa 2,7 protsenti, Indoneesia 4,1 protsenti, India 2,8 protsenti, Singapur 3,7 protsenti, Malaisia 2,8 protsenti, Filipiinid 2,2 protsenti ja Vietnam 0,6 protsenti.

Kulla hind tegi rekordi ja Šveitsi frank tugevnes USA dollari vastu kõigi aegade kõrgeimale tasemele. Dollar käis ära 0,7485 frangil. Nafta hind langes 2,9 protsenti, Kulla hind käis 1690 dollaril untsist.

Turud on väga närvilised ja väga vähe on märgata taastunud riskiisu,“ ütles National Australia Banki võlakirjakauplemise juht Jason Watts Bloombergile. „Investorid istuvad tugevalt käte peal, kuni muutub selgemaks ja paistab turusuund.“

G7 maade rahandusministrid ja keskpankurid teatasid, et nad võtavad kasutusele kõik vajalikud meetmed, et toetada finantsstabiilsust. Turule lisatakse likviidsust ja tegutsetakse valuutakursside liikumise vastu, kui seda on tarvis.

Euroopa Keskpank vihjas, et ostab Itaalia ja Hispaania valitsuste võlakirju. Jaapan andis mõista, et ostab dollarit, et peatada jeeni tugevnemist.

„Ei ole selge, kas lubatud koordineeritud püüded on piisavad, et pakkuda piisavalt likviidsust paanika ärahoidmiseks,“ ütles Mesirow Financiali peaanalüütik Diane Swonk.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    08. August 2011, 08:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing