Elu sõbra kehas

Signe Sillasoo 26. august 2011, 00:00

Film "Kehad vahetusse" näitab humoorikalt kahe lapsepõlvekamraadi käekäiku, kes ühel hommikul ärgates avastavad, et on teineteise kehas ja peavad nüüd uue eluga toime tulema.

David Dobkin, kes on varem lavastanud komöödia "Pulmakütid", on saanud valmis uue humoorika linateosega, mis samas ka mõtteainet pakkuva teemaga tegeleb.

Filmi fookuses on kaks lapsepõlvesõpra - Mitch (Ryan Reynolds) ja Dave (Jason Bateman). Väiksena olid nad lahutamatud kaaslased, kuid aastatega kasvasid pikkamööda lahku. Dave on töösse mattunud jurist, abikaasa ja kolme lapse isa, Mitch aga täiesti vallaline naistemees, kes seni nautinud vaba mehe elu. Rahul pole nad siiski kumbki, vaid ihkavad üksteise elu.

Mitchi arvates on Dave'il olemas kõik: kaunis abikaasa Jamie (Leslie Mann), armastavad lapsed ning hea palgaga töökoht prestiižikas advokaadibüroos. Dave'i meelest oleks hoopis Mitchi stressivaba elu tõeline unistus.

Pärast ühte lõbusat ja ebakainet õhtut pööratakse mõlema mehe maailm pea peale, kui nad ärgates avastavad, et nende kehad on vahetusse läinud. Nad pääsevad küll priiks oma tavapärasest argipäevasest rutiinist, ent saavad kiiresti aru, et teise elu polegi tegelikkuses nii roosiline, kui kõrvalt paistis.

Ajaga võidu joostes püüavad mehed anda endast parima, et mitte sõbra elu täielikult ära rikkuda, üritades samas leida viisi omaenda kehasse pääsemiseks.

Uurimus meestest. Huumori pakkumise kõrval on film režissöör David Dobkini sõnul aus uurimus meestest.

"See on intiimne vaade meeste ellu, nende suhetesse naistega, suhtumisse seksi ja armastusse. See käsikiri meeldis mulle kohe oma tõetruuduse ja humoorikusega. Samas on see väljakutse publikule, sest kes pagan tahaks näha järjekordset kehade vahetusse minemisest vändatud filmi," sõnas režissöör naljatades.

Et film tõesti mõtet edasi annaks, oli režissööri sõnul kõige keerulisem luua usutavat karakterite vahetust. "See oli raske seetõttu, et kumbki neist meestest ei ole ju halvem ega parem," selgitas ta.

"Oluline oli lihtsalt luua tegelaskujud, kes oleksid üksteisest võimalikult erinevad - üksik mees ja abielumees. Vaja oli pidevalt jälgida, et filmimise käigus läheksid vahetusse ka nende iseloomujooned. See oli keeruline. Võtteid ei tehtud ju õiges järjestuses, mistõttu tekkiski vahepeal küsimus, kes on kes," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:15

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing