Buffett aitab Obamal kampaaniaraha koguda

Maarja-Liis Mitri 21. september 2011, 19:42

Maailmakuulus miljardärist investor Warren Buffet aitab Barack Obamal 2012. aasta presidendivalimisteks raha koguda, osaledes oktoobris Chicagos toimuval Obama kampaaniaüritusel, mille pileti hinnaks on 35 800 dollarit.

Kuigi Barack Obama ise 27. oktoobril toimuvast kogunemisest osa ei plaani võtta, on oodata, et ürituse külaliste seas on lisaks Buffetile enamik olulisemaid rahadoonoreid, kes annetasid ka Obama 2008. aasta valimiskampaaniale.

Warren Buffet sattus vabariiklaste ja demokraatide poliitilise võimuvõitluse keskmesse pärast seda, kui nõustus Obama propageeritava rikaste maksukoormuse tõstmise programmi nimetamisega „Buffeti maksuks”.

Miljardär avaldas augustis ajalehes The New York Times arvamust, et rikkad ei peaks maksma oma töötajatest madalamaid makse, lisades, et 0,3% rikkaimatest ameeriklastest on tänu Kongressi maksuseadustele ja seadusaukudele maksustatud oluliselt madalama maksumääraga kui ülejäänud ameeriklased.

Obama tsiteeris esmaspäeval Buffetit, tehes ettepaneku kehtestada USA-s üle 1 miljoni dollari teenivatele inimestele minimaalne maksumäär. Vabariiklased on kava hukka mõistnud, kirjeldades seda klassisõjana.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. September 2011, 16:54
Otsi:

Ava täpsem otsing