USA keskpank asendab lühiajalise võla pikaajalisega

Maarja-Liis Mitri 21. september 2011, 22:32

Föderaalreserv otsustas suurema osa oma portfellis olevatest lühiajalistest võlgadest asendada USA valitsuse pikaajaliste võlakirjadega, püüdes sel moel alandada laenukulusid ja takistada majanduse kriisi langemist, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

Ühendriikide keskpank teatas täna, et ostab 400 miljardi dollari ulatuses kuue- kuni kolmekümneaastase tähtajaga võlakirju, müües sama suure summa ulatuses võlga, mille tähtaeg saabub hiljemalt kolme aasta pärast. Teisisõnu müüakse maha 75% Föderaalreservile kuuluvatest võlakirjadest, mille tähtaeg on kolme kuu kuni kolme aasta pärast. Loodetakse, et see käik surub alla pikaajalised intressimäärad.

Ühtlasi lubas keskpank reinvesteerida aeguvatelt hüpoteeklaenudelt saadavad summad valitsuse võlakirjade asemel järgmistesse hüpoteekväärtpaberitesse, toetades sel moel Ühendriikide kinnisvaraturgu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. September 2011, 22:32
Otsi:

Ava täpsem otsing