Sirje Rank • 29. september 2011 kell 8:26

Saksa firmad jätkavad palkamist, töötus vähenes

Saksamaa tööturg on euroala tormile arvatust paremini vastu pannud – septembris alanes töötus prognoositust enam.

Töötute hulk kahanes eelnenud kuuga võrreldes 26 000 võrra, 2,92 miljonile, teatas täna föderaalne tööturuamet. Agentuuri Bloomberg küsitletud analüütikud olid prognoosinud töötute armee vähenemist 8000 võrra.

Töötuse määr alanes augusti 7%-lt septembris 6,9%-le.

"Majanduskasvu dünaamikast on küll aur välja minemas, kuid tööturul ma erilisi muutusi ei näe," ütles Bloombergile Bankhaus Lampe KG analüütik Alexander Krueger. "Hõive jääb kõrgeks," lisas ta.

Uudis kosutas ka eurot, mis kerkis 1,3659 dollari tasemele.

Saksa autotööstuse firmadest nentis BMW finantsjuht Friedrich Eichiner nädalapäevad tagasi, et firma tehased töötavad täiskäigul. Audi palkab töölisi juurde ning Porsche tahab oma Leipzigi tehasesse palgata vähemalt 130 uut inseneri.

IMF kärpis oma viimases maailmamajanduse ülevaates nii Saksamaa kui euroala selle ja tuleva aasta majandusprognoosi vastavalt 2,7 ja 1,3%-le ning 1,6 ja 1,1%-le. Sama tegi Euroopa Komisjon oma viimases prognoosis, hoiatades, et euroala majanduskasv ähvardab seiskuda.

Porsche müügijuht Bernhard Maier usub, et firma suudab maailmamajanduse aeglustumisega toime tulla. "Olen täiesti kindel, et meil on võimalik järgmisel aastal kasvu jätkata ka siis, kui majanduskasv maailmas aeglustub," ütles ta. "Me ei näe mingit muutust ei meie tellimustes ega müügis," märkis Maier.

Hetkel kuum