6. oktoober 2011 kell 9:06

Euroopa börsidel taas leevendusralli

Teist päeva järjest on aktsiaturud ja toorained Euroopas rallimas, mille peapõhjusena nähakse üldlevinud optimismi, et Euroopa ikkagi saab võlakriisi ohjeldamisega hakkama.

Euroopa ametnikud töötavad plaanide kallal tugevdada pankade kapitali, et hoida võlakriisi levikut kontrolli all. Investorid on lisaks ootamas tööturu numbreid, et hinnata USA majanduse tugevust.

Kuid ka aktsiaturgudel on jätkuvalt suurim uudis Apple'i kaasasutaja Steve Jobsi surm 56aastaselt. Kuna USA turg on hetkel kinni, siis parim mõõdupuu on Saksamaal noteeritud aktsia, mis täna kell 12.00 oli 2,19% miinuses. Hommikul kukkus aktsia korraks isegi 5,6%ni.

"Turg on veidi optimistlikum, et Euroopa ametivõimud ikkagi leiavad olukorrale lahenduse, eriti veel seoses pankadega," ütles Pengana Capitali portfellihaldur Tim Schroeders. Ta lisas, et viimased USA makroandmed on hea märk riigi majanduse stabiliseerumisest.

Kõik peamised turud on täna tõusnud üle 2%. Ainsaks erandiks on Londoni FTSE 100 indeks, mis on 1,63% plussis. Pariisi börs on tõusnud 2,4%, Milaano börs samuti 2,4%, Frankfurdis on DAX indeks 2,2% tõusnud ning Madriidi börs on 2% plussis.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum