• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa börsidel taas leevendusralli

  Teist päeva järjest on aktsiaturud ja toorained Euroopas rallimas, mille peapõhjusena nähakse üldlevinud optimismi, et Euroopa ikkagi saab võlakriisi ohjeldamisega hakkama.

  Euroopa ametnikud töötavad plaanide kallal tugevdada pankade kapitali, et hoida võlakriisi levikut kontrolli all. Investorid on lisaks ootamas tööturu numbreid, et hinnata USA majanduse tugevust.
  Kuid ka aktsiaturgudel on jätkuvalt suurim uudis Apple'i kaasasutaja Steve Jobsi surm 56aastaselt. Kuna USA turg on hetkel kinni, siis parim mõõdupuu on Saksamaal noteeritud aktsia, mis täna kell 12.00 oli 2,19% miinuses. Hommikul kukkus aktsia korraks isegi 5,6%ni.
  "Turg on veidi optimistlikum, et Euroopa ametivõimud ikkagi leiavad olukorrale lahenduse, eriti veel seoses pankadega," ütles Pengana Capitali portfellihaldur Tim Schroeders. Ta lisas, et viimased USA makroandmed on hea märk riigi majanduse stabiliseerumisest.
  Kõik peamised turud on täna tõusnud üle 2%. Ainsaks erandiks on Londoni FTSE 100 indeks, mis on 1,63% plussis. Pariisi börs on tõusnud 2,4%, Milaano börs samuti 2,4%, Frankfurdis on DAX indeks 2,2% tõusnud ning Madriidi börs on 2% plussis.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.