Dexia lüüakse laiali

Romet Kreek 11. oktoober 2011, 07:46

Kogu Kreeka pangandussüsteemist suurema  Prantsuse-Belgia suurpanga Dexia päästmine      otsustati esmaspäeva varastel hommikutundidel.

Belgia, Prantsusmaa ja Luksemburg garanteerivad kunagisele maailma suurimale kohalike omavalitsusi rahastanud pangale raha hankimise kuni kümneks aastaks 90 miljardi euro ulatuses, kusjuures pangandusgrupp lammutatakse riigiti laiali. Sedasi lõpetatakse Dexia 15 aastat väldanud piiriülese panganduse eksperiment. Belgia riik ostab nelja miljardi euro eest Dexia Belgia jaepanganduse varad. Prantsusmaal ostab Prantsuse postipank ühe teise pangaga kahasse panga Prantsuse kohalike omavalitsuse finantseerimise üksuse. Katari riigifond olevat huvitatud Dexia Luksemburgi jae- ja privaatpanga ostust 900 miljoni eurot eest.

Enne päästmist võeti pangast välja olulises mahus hoiuseid. Belgia majandusleht De Tijd kirjutas, et hoiustajad võtsid pangast 300 miljonit eurot, mis on oluline summa, kuid vähem, kui tõmmati välja 2008. aastal.

Loe pikemalt tänasest paberlehest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. October 2011, 17:38
Otsi:

Ava täpsem otsing