• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tarmo Mutso: Eesti turismisektor jätkab rekordkursil

  Uusi rekordeid Eesti turismisektoris on oodata ka uuel aastal, kui riik, omavalitsused ja ettevõtjad jätkavad sama tõhusat ning tihedat koostööd, ütles EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso.

  Eesti majutusettevõtetes peatus tänavu kolmel suvekuul esmakordselt üle miljoni sise- ja välisturisti, mis eelmise suvega võrreldes on 14% rohkem. "Oleme osanud välisturgudel huvi äratada ja oma konkurentsieelised maksimaalselt ära kasutada," kommenteeris Mutso rekordnumbreid.
  "Uued lennuühendused Euroopaga ning Eestis toimunud kõrgetasemelised kultuuriüritused on toonud ja toovad järgnevatel aastatel Eestisse juurde rohkelt turiste," lisas ta.
  EASi turismiarenduskeskuse direktori sõnul on jõudsalt kasvanud turistide arv Venemaalt, Suurbritanniast, Itaaliast, Hispaaniast, Hiinast ja Hollandist. "Märkimisväärsed kasvud on olnud näiteks Hiina ja Venemaa turistide osas, kasvades võrreldes möödunud aastaga vastavalt ligi 100 ja 48 protsenti," märkis ta.
  Mutso sõnul on paljude turgude kasvumootoriks uute lennuühenduste avamine. Käesoleva aasta esimese kaheksa kuuga kasvas Tallinna lennujaama läbinud reisijate arv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 38%.
  Mutso rõhutas, et Eesti tutvustamisel atraktiivse turismisihtkohana ei saa kuidagi ülehinnata euro kasutuselevõtu mõju ja Eesti majanduse edusamme, sest tänu neile teemadele on Eesti pälvinud välisriikide uudiskanalites ulatuslikku ja positiivset meediakajastust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs võttis suuna alla
Tallinna börs oli täna pärast kaks päeva kestnud kiiret tõusu langemas. Kohalikud pangad odavnesid Coopi headele tulemustele vaatamata, suurim langeja oli Ekspress Grupp.
Tallinna börs oli täna pärast kaks päeva kestnud kiiret tõusu langemas. Kohalikud pangad odavnesid Coopi headele tulemustele vaatamata, suurim langeja oli Ekspress Grupp.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.