Tarmo Mutso: Eesti turismisektor jätkab rekordkursil

Indrek Kald 11. oktoober 2011, 13:41

Uusi rekordeid Eesti turismisektoris on oodata ka uuel aastal, kui riik, omavalitsused ja ettevõtjad jätkavad sama tõhusat ning tihedat koostööd, ütles EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso.

Eesti majutusettevõtetes peatus tänavu kolmel suvekuul esmakordselt üle miljoni sise- ja välisturisti, mis eelmise suvega võrreldes on 14% rohkem. "Oleme osanud välisturgudel huvi äratada ja oma konkurentsieelised maksimaalselt ära kasutada," kommenteeris Mutso rekordnumbreid.

"Uued lennuühendused Euroopaga ning Eestis toimunud kõrgetasemelised kultuuriüritused on toonud ja toovad järgnevatel aastatel Eestisse juurde rohkelt turiste," lisas ta.

EASi turismiarenduskeskuse direktori sõnul on jõudsalt kasvanud turistide arv Venemaalt, Suurbritanniast, Itaaliast, Hispaaniast, Hiinast ja Hollandist. "Märkimisväärsed kasvud on olnud näiteks Hiina ja Venemaa turistide osas, kasvades võrreldes möödunud aastaga vastavalt ligi 100 ja 48 protsenti," märkis ta.

Mutso sõnul on paljude turgude kasvumootoriks uute lennuühenduste avamine. Käesoleva aasta esimese kaheksa kuuga kasvas Tallinna lennujaama läbinud reisijate arv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 38%.

Mutso rõhutas, et Eesti tutvustamisel atraktiivse turismisihtkohana ei saa kuidagi ülehinnata euro kasutuselevõtu mõju ja Eesti majanduse edusamme, sest tänu neile teemadele on Eesti pälvinud välisriikide uudiskanalites ulatuslikku ja positiivset meediakajastust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. October 2011, 13:41

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing