OEG aktsia kahe päevaga +13%

Raivo Sormunen 17. oktoober 2011, 10:40

Reedel Balti turu hasartmängutulude kolmanda kvartali tulemustega välja tulnud Olympic EG on teinud kahe päevaga läbi juba ligi 13%se hüppe.

Kui reedel kallines kasiinooperaatori aktsia 6,3%, siis tänase börsipäeva alguses on hinnale lisatud veel 6,2% ning jõutud juba välja juba 1,158 euroni.

Olympicu teenis kolmandas kvartalis Balti riikides 19,4 miljoni eurot hasartmängutulu, mis on tervelt 20,5% enam kui aasta eest. Tulubaasi kiirenevat tempot näitab fakt, et 2011. aasta esimeses poolest tõusis Olympicu tulu Baltimaades 9% võrra.

Eriti peaks Olympicu investorid rahul olema Läti turu kolmanda kvartali 31% kasumi kasvuga, kuna Eesti ja Poola kõrval on tegemist ühe Olympicu põhituruga ning 2011. aasta esimesel poolel õnnestus kasiinofirmal teenida lõunanaabrite juurest kõige paremaid marginaale.

Arvestamata Rumeenia turult lahkumisega seotud erakorralist kahjumit, teenis Olympic selle aasta esimeses pooles Läti turult tervelt 40% grupi ärikasumist.

Olympicu täpsemate numbreid tuleb oodata kuni 3. novembrini, mil kasiinofirma avaldab oma kolmanda kvartali vahearuande. Võrdluseks, 2010. aasta kolmandas kvartalis teenis firma 28,9 miljoni eurose käibe juures 2,21 miljonit eurot puhaskasumit.

Olympicu tõus ei ole Tallinna börsil erandlik. Mõõduka Euroopa aktsiaturu optimismi taustal tõusis möödunud reedel turg tervikuna 2,0%. Täna on OMXT indeksile lisanud veel 2,7% ning indeks on jõudnud 582,74 punktini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. October 2011, 17:37
Otsi:

Ava täpsem otsing