• Jaga lugu:

  Leis: bluffijad kaotavad selles aastakümnes

  Praegune kümnend jääb kaotatud aastakümneks riikidele, kes on siiamaani elanud üle jõu ning bluffinud, lausus Premia Foodsi juhatuse esimees Kuldar Leis.

  "Bluffijatele tuleb see kukkumine väga valus, sest nad on harjunud hea eluga.Need riigid ja ettevõtted, kes on võtnud vähem riske ja on tugevad, saavad veel tugevamaks," vastas Leis Äripäeva päevaküsimusele.
  Ta lisas, et väiksemad ning paindlikumad riigid ja ettevõtted saavad sellest olukorrast võita. "Ma arvan, et vaadatakse ka teatud hinnanguid üle, et rohkem oleks energiasäästu ning alternatiivenergiat lähiajal, kuna ressursid hakkavad otsa saama ja on kallid," arutles Leis.
  Tema sõnul on väikestel ning paindlikumatel riikidel lootus teha kiireid pöördeid. Ta tõi näitena Eesti IT ja praeguse elektriautode projekti. "Sellistega me saame silma paista maailma tasemel ning leida oma niši," lausus Leis.
  Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juht Christine Lagarde hoiatas, et Euroopa kriisi tõttu võib maailmamajandust ees oodata kadunud aastakümme. Ta märkis Hiinas, et Euroopa võlakriis on tekitanud ebakindlad väljavaated kogu maailma majandusele. Äripäeva päevaküsimus oli, kas käesolev kümnend jääb kaotatud aastakümneks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Tallinki konkurent paneb Lätti suurema praami käima
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Suur intervjuu: kriis näitas, et ei tohi inimesi oma hirmudega üksi jätta
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.