• Jaga lugu:

  Pajula nõustub plangul kirjutatuga: olukord on s**t

  SEB peaökonomisti Hardo Pajula sõnul võtab olukorra hästi kokku kiri kunstiinstituudi plangul: „Olukord on s**t, aga see on meie tuleviku väetis.“

  Järgneb Hardo Pajula vastus päevaküsimusele:
  Sõnastamise poole pealt tundub Financial Timesi ajakirjaniku Gideon Rachmani pakutud „ängi ajajärk“ mõnevõrra täpsem (1991–2008 oli tema järgi optimismi ajajärk).  Sel aastakümnel hakatakse otsima lahendust varem kuhjunud probleemidele nii eurotsoonis, kogu Euroopa Liidus kui ka maailma finantsarhitektuuris tervikuna. Kui need esialgu ängistust tekitavad valikud lõpuks mingi uue korra tekkimiseni viivad, siis oleks alanud aastakümmet ju ülekohtune kadunuks nimetada.  Me peame pigem lootma, et see loob vundamendi uuele, kümmekonna aasta pärast algavale optimismi ajajärgule. Kunstiinstituudi krundi plangult võib lugeda, et „Olukord on s**t, aga see on meie tuleviku väetis.“  See on veel kõige paremini öeldud.
  Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juht Christine Lagarde hoiatas, et Euroopa kriisi tõttu võib maailmamajandust ees oodata kadunud aastakümme. Ta märkis Hiinas, et Euroopa võlakriis on tekitanud ebakindlad väljavaated kogu maailma majandusele. Ühtlasi kutsus ta Hiinat üles viima oma majandus tasakaalu. Äripäeva päevaküsimus on kas käesolev kümnend jääb kaotatud aastakümneks?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.