• Jaga lugu:

  Ligi: Eesti majandus on päris heas vormis

  Rahandusminister Jürgen Ligi rääkis täna Pärnus majandusteemalisel konverentsil, et Eesti majandus    on päris heas vormis ning saavutanud Euroopa Liidu kiireima kasvutempo.

  Majanduskasvu peamine allikas on olnud eksport, kuid sellel aastal on stabiilselt tõusnud ka sisenõudlus. Samas peab järgmise aasta plaane tehes olema konservatiivne.
  Ministri sõnul on viimase paari aasta jooksul Eesti ettevõtted oluliselt parandanud oma konkurentsivõimet ja riigi rahanduslik olukord on stabiilne, mistõttu majanduse struktuur on oluliselt tugevnenud. Siiski on ebakindlus maailma majanduses viimastel kuudel järsult kasvanud ning hirm uue languse ees märkimisväärne. “See on kandunud Eesti peamiste kaubanduspartnerite kindlustundesse, mis avaldab mõju ka Eesti ekspordiväljavaadetele. Ekspordi kasvukiiruse kahanemine võib vähendada nii investorite, tootjate kui tarbijate kindlustunnet ja pidurdada sisenõudluse kasvu,” ütles Ligi.
  “Kuid erinevalt 2008. aastast pole neid negatiivseid mõjusid võimendamas kodumaised makromajanduslikud tasakaalustamatused: kiire laenukasv, kiire inflatsioon ja suur jooksevkonto puudujääk. Nii investeeringute kui ka sisetarbimise tase on võrreldes kriisieelse ajaga märksa jõukohasem ning ei toimu enam laenuraha arvelt üle oma jõu elamist.”
  Ligi sõnul annab oma panuse investeeringute taastumisse ka valitsussektori investeeringud, mis tasandavad riske välismajanduses, elavdades sisenõudlust ja soodustades töökohtade loomist.
  Eesti majanduskasv jätkub ka järgmistel aastatel, kuid mõnevõrra aeglasemas tempos. Eestil on võrreldes ülejäänud euroalaga selleks märgatavalt parem lähtepositsioon - seda kinnitab eeskätt riigi rahanduse seis, kuid ka ettevõtete kohanemine on olnud edukas.
  Autor: 1706-aripaev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Alliksaar: hinnad kerkivad, kuid pelgalt see ei pruugi õnne õuele tuua
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Keerulistes oludes on juhtimiskvaliteet eriti tähtis, et leida õige strateegia, mille abil uues olukorras efektiivsuse näitajaid ja kasumlikkust kasvatada, kirjutab KPMG auditi juht Indrek Alliksaar Äripäeva Infopanga ehitusmaterjalide tootjate aastaraportile antud kommentaaris.
Nokia kasumiüllatus julgustas analüütikuid hinnasihte tõstma
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Nokia teatas neljapäeval 423 miljoni euro suurusest tegevuskasumist, mis jättis analüütikute ootused kaugele maha. Mitmed analüütikud on pärast tulemuste avalikustamist ettevõtte aktsia hinnasihti tõstnud ning andnud ostusoovituse, kirjutab Kauppalehti.
Pfizer ja Moderna tõstsid koroonavaktsiini hinda
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Vaktsiinitootja Pfizer tõstis Euroopa uutes tarnelepingutes COVID-19 koroonavaktsiini hinda enam kui veerandi võrra ja Moderna üle kümnendiku võrra, kirjutab Financial Times.
Kirju taustaga ärimees sai maksuameti üle väikese võidu Kohtuvaidlus on kestnud pea 10 aastat
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.
Eile jõudis järgmisesse etappi Toomas Tammele kuuluva ettevõtte T.R. Tamme Auto pea kümne aasta eest alanud kohtuvaidlus maksuametiga. Tamm on pikalt üritanud tõestada, et ta pole maksupettuses osalenud ning nüüd tühistaski kohus suurema osa nõudest, kuigi pettuse toimumises ei kahtle.