• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa ja Föderaalreserv viisid USA börsid miinusesse

  USA börsid alustasid tänast kauplemispäeva tõusuga, kuid andsid edu käest peale Angela Merkeli kommentaari, et Euroopa Stabiilsusmehhanismi laenulimiiti ei suurendada ning peale Föderaalreservi avaldust, et intressimäärad jäävad samaks. Samuti ei andnud Föderaalreserv ühtegi uut vihjet 3. rahatrükkimise programmi kohta.

  Dow Jones: 11952    -68    -0,57%Nasdaq: 2579    -33    -1,26%S&P 500: 1225    -11    -0,87%
  Standard & Poor’si sektoritest kõige enam kaotas finantssektor. Kümnest S&P sektorist üheksa lõpetas all, ainuke sektor, mis tõusis oli omavalitsusettevõtete aktsiad. Nasdaqi suurimad kaotajad olid pooljuhte tootvate ettevõtete aktsiad. Online jaemüüja Amazoni aktsia kukkus täna 5% kui investorid kartsid, et Musta Reede rekordmüük võib ettevõtte tulemustele olla lühiajalise mõjuga.
  Teiste jaemüüjate aktsiad lõpetasid kindlalt miinuses kui USA novembri jaemüük tõusis ainult 0,2%. Macy’se aktsia kaotas 5%, Best Buy, kelle 3. kvartali tulemused jäid alla analüütikute ootustele, lõpetas 16% all.
  Pfizeri aktsia lõpetas 1,8% üleval kui ravimitootja teatas, et tõstab dividende 10%. Blue Chipi indeksis asendasid plusspoolel Microsoft ja Procter & Gamble pankasid, lõpetades mõlemad ligi 1% üleval.
  Research and Motioni aktsia lõpetas 4,5% all. JPMorgan ütles täna, et nutitelefonide müük järgmine aasta kasvab, kuid mitte nii palju, et see aitaks Blackberryde tootjat raskustest välja.
  Euro langus jätkus kui ühisraha kukkus dollari vastu 1,3008 tasemele. Praegune kurss on 11 kuu madalaim. Euro langes nii Suurbritannia naela, Jaapani jeeni kui ka teiste suurte valuutade vastu. Dollarindeks, mis mõõdab USA dollari käekäiku 6 suurima valuuta vastu, tõusis 0,9%, indeksi väärtus 80,29.
  Kulla hind on langenud 2% kui ühtegi uut vihjet 3. rahatrükkimise programmi kohta ei tulnud. Unts kulda maksis 1635 dollarit. Toornafta hinnad kerkisid 2% pärast raportit, et Iraani sõjavägi on harjutanud Strait of Hormuzi sulgemist, mis on maailma üks tähtsamaid naftasadamaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.