Romet Kreek • 19. detsember 2011 kell 7:01

S&P USA reitingu langetus ei toonud dollari langust

Neli kuud pärast Standard & Poor’si USA valitsuse võlareitingu langetamist madalamaks AAA-tasemelt ei ole avaldanud mingisugust negatiivset mõju USA dollarites finantsvaradele, mis on ainult tõusnud, kirjutab Bloomberg.

USA valitsuse võlakirjade tootlus on 4,4 protsenti ja USA dollar on tugevnenud valuutakorvi suhtes 8,7 protsenti. S&P 500 indeks on tõusnud 1,7 protsenti alates reitingu langetamisest AAA-tasemelt tasemele AA+. USA laenukulud on kukkunud rekordmadalale vaatamata sellele, et S&P ei pea USA valitsuse võlakirju enam riskivabadeks.

USA valitsuse kümneaastase võlakirja tootlus langes läbi kahe protsendi taseme, kus seda nähti viimati 1950. aastal. USA dollar on reservvaluuta, milles investorid näevad turvasadamat.

Hetkel kuum