• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  British Airways noolib Lufthansa üksust

  British Airwaysi emafirma IAG nõustus ostma Lufthansa BMI üksuse Suurbritannias 172,5 miljoni naela eest, vahendab Bloomberg.

  Selle ülevõtmisega saab IAG täiendavalt kuni 56 lendu piiratud võimekusega Heathrow' lennujaamas.
  Lufthansa on kaalunud üksuse müüki, mis on toonud alates 2009. aastal ülevõtmisest 223 miljonit eurot ärikahjumit.
  „Parem on teha valus lahkuminek kui jätkata agooniat,“ ütles Equineti analüütik Jochen Rothenbacher, kes soovitab akumuleerida Lufthansa aktsiat.
  Londoni Heathrow lennuväli töötab 99 protsendise võimsusega ning lennuväljal ei ole lubatud luua kolmandat stardirada.  BMI ost lisab IAG-le täiendavalt 8,5 protsendipunktise turuosa, mille järel see moodustab 44,5 protsenti Heathrow lendudest jaanuaris toimunud British Airwaysi ja Hispaania Iberia liitumise järel.
  Ühendkuningriigi miljardär Richard Bransoni Virgin Atlantic, kes on teinud konkureeriva pakkumise BMI’le, on palunud konkurentsiametil blokeerida British Airwaysi tehing, kuna see muudab ohtlikult konkurentsisituatsiooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.