• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Iraan ähvardab naftatarned Hormuzi väinalt peatada

  Iraani asepresident Mohammad Reza Rahimi hoiatas täna naftatarnete katkemise pärast Hormuzi väinalt kui välisriigid seavad naftaekspordile sanktsioone, teatab Iraani kohalik meedia.

  „Kui nad (lääs) kehtestavad Iraani naftaekspordile sanktsioone, siis ei tule Hormuzi väinalt ühti piiska naftat,” ütles Mohammad Reza Rahimi, teatab IRNA.
  2009. aastal tuli ligikaudu kolmandik kõigist meritsi veetavast naftast läbi Hormuzi väina, teatab USA energiaagentuur. Hormuzi väina patrullivad praegu USA sõjalaevad, et kindlustada naftatarnete ohutu vedu, vahendab CNBC.
  Pinged Iraani tuumaprogrammi pärast on süvenenud pärast 8. novembrit kui Rahvusvaheline Aatomienergia Agentuur teatas, et Teheran on valmistamas tuumarelva. Iraan on aga väite täielikult ümber lükanud, öeldes, et kasutab tuumaenergiat rahumeelseteks eesmärkideks.
  Iraan on hoiatanud, et vastab igasugustele rünnakutele. Analüütikute hinnangul on üks viis selleks Hormuzi väina sulgemine.
  Toornafta hinnad on täna tõusnud üle 1%. U.S. Light, sweet toornafta barrel maksab 101 dollarit, Londoni Brent toornafta barrel 109,30 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.