Alyona Stadnik • 20. veebruar 2012 kell 9:05

Kalvi: hüvitis on ebamõistlik

ASi Liviko juhataja Janek Kalvi ei poolda ta töötukassast hüvitise maksmist inimesele, kes lahkub töölt omal soovil, sest see on ebamõistlik.

"See võiks olla tööandja ja töötaja kokkuleppe küsimus, mitte automaatne tingimus. Sest ühel hetkel see muutuks teenimisobjektiks, mõnede persoonide puhul," kommenteeris ta.

Kalvi arutles, et erijuhtudel võib see nii olla, et tööandja maksab mingit hüvitist. "Need peaksid olema erandjuhud, mida ma hetkel ei oska öelda, millised need võiks olla. Mida hinnatakse eraldi ja selleks peab olema arusaadav põhjus, miks peaks seda maksma," lausus ta.

Liviko juhi sõnul tundub ebamõistlikuna maksta hüvitist töötajale, kes lahkub omal soovil. "Tööandja seisukohalt vaadates selline episood, kui inimene lahkub omal soovil, paneb tööandja keerulisse olukorda ja miks peaks seda kuidagimoodi kompenseerima," märkis Kalvi.

Riigikogu õiguskomisjoni algatatud eelnõu, mis jätab vabatahtlikult või kokkuleppe põhjal töölt lahkunud töötukindlustushüvitisest ilma, on ajakirjanduses põhjustanud tõelise tunnete tormi. Äripäev kirjutas täna juhtkirjas, et tegu on õige sammuga, sest omal soovil, algatusel või nõusolekul töölt lahkunutele hüvitise maksmine koormab ebamõistlikult maksumaksja rahakotti.

Äripäev küsib täna, kas peaks omal soovil ehk kokkuleppel tööandjaga töölt lahkunud inimestele maksma töötukassast hüvitist.

Hetkel kuum