• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eolane'il Tallinnas suured plaanid

  Prantsuse elektrooniliste komponentide tootja Eolane omandas Eesti elektroonikatehase Elqoteq Tallinna ning kavatseb seda hoogsalt laiendama hakata.

  Eolane’i juhi Mark Pasquieri sõnul on peamine Elcoteq Tallinna ostmise põhjus see, et Prantsuse firma soovib olla kohal Põhjamaades. ”Kuni praeguseni polnud Eolane esindatud Põhjamaade regioonis. Meie jaoks on see regioon väga huvitav, eriti Soome, Rootsi ja Norra, ning loodame seoses uue asukohaga kasvatada oma kliendibaasi,” rääkis Pasquier.
  Tema sõnul on Elcoteq Tallinna kompetentsus telekommunikatsiooni sektoris Eolane’i jaoks samuti huvitav, kuna see aitab laiendada firma tooteportfelli, pakkuda olemasolevatele klientidele enam teenuseid ning leida uusi kliente.
  Esimese asjana muudavad uued omanikud märtsis ettevõtte nime Eolane Tallinnaks. Hiljem kavatsetakse investeerida tehasesse ja kasvatada selle töötajate arvu, mis on praegu 235.
  Pasquier lisas, et Tallinna tehase tootmist kavatsetakse mitmekesistada lisades uusi paljutõotavaid sektoreid, nagu näiteks meditsiini seadmete tootmine. Selleks vajatakse tema kinnitusel loomulikult enam töötajaid.
  Eolane omab tütarettevõtteid lisaks Prantsusmaale ka Hiinas, Marokos ja Tuneesias. Ettevõtte konsolideeritud käive ulatub 300 miljoni euroni ja see pakub tööd kokku 2400 inimesele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Kohvi hind tõusis kümne aasta kõrgeima tasemeni
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Kohvi hind on tõusnud kümne aasta kõrgeima tasemeni, ettevõtted ja kauplejad püüavad turult kätte saada kõike, mis võimalik. Aasta lõpus on nõudlus kasvanud ning tarneahelaga seotud probleemid piiravad pakkumist, vahendab Financial Times.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.