Birjo Must • 9. märts 2012 kell 7:53

Eolane'il Tallinnas suured plaanid

Prantsuse elektrooniliste komponentide tootja Eolane omandas Eesti elektroonikatehase Elqoteq Tallinna ning kavatseb seda hoogsalt laiendama hakata.

Eolane’i juhi Mark Pasquieri sõnul on peamine Elcoteq Tallinna ostmise põhjus see, et Prantsuse firma soovib olla kohal Põhjamaades. ”Kuni praeguseni polnud Eolane esindatud Põhjamaade regioonis. Meie jaoks on see regioon väga huvitav, eriti Soome, Rootsi ja Norra, ning loodame seoses uue asukohaga kasvatada oma kliendibaasi,” rääkis Pasquier.

Tema sõnul on Elcoteq Tallinna kompetentsus telekommunikatsiooni sektoris Eolane’i jaoks samuti huvitav, kuna see aitab laiendada firma tooteportfelli, pakkuda olemasolevatele klientidele enam teenuseid ning leida uusi kliente.

Esimese asjana muudavad uued omanikud märtsis ettevõtte nime Eolane Tallinnaks. Hiljem kavatsetakse investeerida tehasesse ja kasvatada selle töötajate arvu, mis on praegu 235.

Pasquier lisas, et Tallinna tehase tootmist kavatsetakse mitmekesistada lisades uusi paljutõotavaid sektoreid, nagu näiteks meditsiini seadmete tootmine. Selleks vajatakse tema kinnitusel loomulikult enam töötajaid.

Eolane omab tütarettevõtteid lisaks Prantsusmaale ka Hiinas, Marokos ja Tuneesias. Ettevõtte konsolideeritud käive ulatub 300 miljoni euroni ja see pakub tööd kokku 2400 inimesele.

Hetkel kuum