Koit Brinkmann • 25. mai 2012 kell 7:25

Reformi reha

Sel nädalal negatiivse tegelasena ootamatult poliitikalavale tõugatud Kalev Lillot võib nimetada Reformierakonna rehaks.

Kui ministrite ja linnapeade noori poliitnõunikke nimetatakse juhtmeteks ehk ametimeesteks, kelle ülesanne on tipp-poliitiku ja erakonna vaheline infovahetus, siis Kalev Lillot võib nimetada Reformierakonna rehaks.

Lillo on Reformierakonnas see mees, kes koordineerib peakorteri suhtlust erinevate Eestimaa piirkondadega. Kui erinevatelt allikatelt uurida, kelle raha võis olla ümbrikutes, mille Lillo Meikari väitel talle ulatas, vastatakse, et tõenäoliselt oli tegemist ettevõtjatega, kelle ärihuvid on seotud mõne omavalitsusega.

Just omavalitsused on olnud Reformierakonnas Lillo vastutusalaks. Tema sõnaga arvestatakse erinevate regionaalprojektide rahaeraldamise üle otsustamisel, näiteks Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ja Keskkonnainvesteeringute Keskuse toetusraha jagamisel. Paremas kirjas on omavalitsused, kus ettevõtjad saavad aru, et toetada tuleb Reformierakonda. Kohalikud parteilased peavad leidma ettevõtja ning omavalitsuse vahel ühishuvi.

Kalev Lillo rollist Reformierakonnas loe pikemalt täna ilmunud Äripäevast.

Hetkel kuum