Väinu Rozental • 29. mai 2012 kell 15:25

Hulgimüügifirma juht: valitsus pöörab liiga palju tähelepanu välisfassaadile

Valitsuse konkreetsest tegevusest pole suurt midagi teada, meedias kuuled paraku ainult intriigidest ja skandaalidest, ütles Eesti ühe suurema elektrimaterjalide hulgimüüja OÜ Tameo MT juhatuse esimees Mati Tsirel.

„Käivad ministrid Euroopa Liidus, kaks päeva midagi arutatakse ja pärast jookseb mingi kolme-neljarealine teade, et käidi arutamas,“ kurtis Tsirel. „Aga mida konkreetselt arutati ja mis arutelu tulemused on, seda me teada ei saa. Valitsusel puudub inimestega suhtlus.“ 

Äripäev küsis täna ettevõtjatelt, millise hinde annaks valitsuse esimesele tegutsemisaastale. Päevaküsimuse ajendiks oli uuringukeskuse Praxis täna avaldatud sõltumatu hinnang valitsuse esimese aasta kohta, alates valitsuse ametisse astumisest aprillis 2001 kuni tänavu kevadeni.

Tsireli hinnangul pöörab meie valitsus liiga palju tähelepanu välisfassaadile. „Põhitähelepanu läheb sellele, et meie riik näeks Euroopa Liidus hea välja, samas sisemiste probleemidega on valitsus hätta jäänud,“ lausus Tsirel.

Positiivsena tõi Tsirel välja valitsuse tegutsemise masu-ajal. „Valitsus tuli sellest hästi välja ja see on suur pluss valitsuse tegevusele,“ lisas ta.

 

Hetkel kuum