Väinu Rozental • 29. mai 2012 kell 13:24

Valitsus võiks pidada rohkem dialoogi

Üle 3 anda ei saa ning olenevalt kontekstist on hindeks kas 3- või 3+, vastas ASi UPM-Kymmene Otepää tegevjuht Ando Jukk küsimusele, millise hinde ta annaks valitsuse esimesele tegutsemisaastale.

„Ega see kerge küsimus ole ning hinne sõltub kindlasti väga palju sellest, millises kontekstis valitsuse tegevust hinnata ehk kas võrrelda eelnevate valitsustega või lihtsalt tänast päeva,“ ütles Jukk.

Positiivsema ehk 3+ hinde on valitsus tema hinnangul kindlasti välja teeninud õige kursi hoidmise eest. „Riik ei tohi võlgu elada,“ selgitas Jukk. „See on väga õige tee ning kui valitsus suudaks ametnikkonda ohjata või neid riigi ja rahva hüvanguks tööle panna, oleks eriti hea.“

Juki sõnul veab aga hinde kohe allapoole ehk 3- tasemele see, et valitsuse käitumise tõttu on esinenud mitmeid skandaale. „Skandaalid on tihti tekkinud seetõttu, et ei juleta tunnistada oma vigu ja mõned ministrid on selles osas kohe äärmiselt kanged,“ lausus Jukk. „Valitsus peaks mõistma, et senisest rohkem tuleb ühiskonnas dialoogi pidada. See aitaks kvaliteetsemaid otsuseid teha ja valitsuse ideed leiaksid tänu paremale suhtlemisele ka rohkem mõistmist.“

Päevaküsimuse ajendiks oli uuringukeskuse Praxis täna avaldatud sõltumatu hinnang valitsuse esimese aasta kohta, alates valitsuse ametisse astumisest aprillis 2001 kuni tänavu kevadeni.

 

 

Hetkel kuum