Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swed: naised aktiivsemad säästukogujad kui mehed

  Kõige enam hoolitsevad oma pensionipõlve säästude eest inimesed, kellel nimeks Andres ja Tiina, selgub Swedbanki poolt pensioni kolmanda samba kliendibaasi analüüsist. Lisaks selgub, et naised on aktiivsemad kogujad kui mehed.

  Swedbanki eraisikute investeerimise valdkonnajuhi Katre Uibomäe sõnul saab analüüsi tulemusena väita, et kuigi arvuliselt on sääste koguvaid naisi meestest rohkem, on naised säästude kogumisel konservatiivsemad kui meesterahvad. „Nii on naised eelkõige hoiustamas, mehed aga on enam mõelnud nii pensioniraha kogumisele kui ka fondiinvesteeringutele. Eelnevat kinnitab ka mõni aeg tagasi Swedbanki Eraisikute Rahaasjade Teabekeskuse poolt läbi viidud uuring,“ märkis Uibomäe. „Julgustan siinkohal ka kõiki naisi oma pikaajaliste eesmärkide peale rohkem mõtlema ning selles sunnas ka konkreetseid samme astuma.“
  Pensioni kolmandasse sambasse ehk P3Si koguvad raha naised ja mehed üsna võrdselt (47% vs 53%), seda nii P3S Elukindlustuses kui ka V-fondides. Kõige rohkem esineb kogujate hulgas naistenimedest Tiina, Jelena ja Irina ning meestest Andres, Sergei ja Toomas. P3S Elukindlustuse osas jääb silma, et elu kindlustavad eelkõige 41-55 aastased ning kõige vähem üllatuslikult üle 60-aastased. V-fondidesse koguvad raha kõige rohkem inimesed, kelle vanus jääb vahemikku 36-55 ning kõige vähem alla 25-aastased. Kokkuvõttes: kõige rohkem on kogujaid vanuses 31-60, kõige vähem 18-25 ja üle 60ne eluaasta.
  Kogumishoius on ülekaalukalt naiste pärusmaa, kus koguni 70% kogujatest on naised. Siin torkab ka silma, et nii meeste kui naiste hulgas on enim kogujaid vene keelt kõnelevate klientide seas. Popimad naistenimed on Valentina, Galina ja Svetlana ning meestest Vladimir, Aleksandr ja Sergei. Vanuse järgi on siin kõige rohkem on kogujaid alla 18 aastaste (15%) ja üle 60 aastaste (üle 30%) hulgas. Vanuses 18-60 on kogujaid igas vanuses samapalju (6-9%).
  Investeerimishoiusesse panustavad samuti rohkem naised (56%) ning popimad naistenimed on Tiiu, Valentina ja Galina, meestest Vladimir, Rein ja Jaan. Kõige rohkem kogujaid on üle 50-60 aastaste hulgas (üle poole ehk ca 55%), teisi vanusegruppe on oluliselt vähem esindatud.
  Aktsiafondid on omakorda kõige enam eelistatud meeste poolt (ligi 60%) ning kõige rohkem kogujaid on vanuses 31-60 (kõikides gruppides ca 10%) ja üle 60 aasta vanad (ligi 30%). Popimad naistenimed on Tiina, Ene ja Tiiu, meestest Peeter, Andres ja Priit.
  Fondifondid on samuti rohkem eelistatud meeste hulgas (üle 55%) ning kõige rohkem on kogujaid  vanuses 31-60 (kõigis gruppides ca 10%) ja üle 60 aasta vanad (üle 33%). Popimad naistenimed on Anne, Tiina ja Tiiu, meestest Toomas, Andres ja Jüri.
   
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Uuring: klienditeenindus 400 protsenti paremaks? Tehtav!
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
Värske uuring tõestab, et atraktiivne müügi- ja teeninduskeskkond parandab klienditeenindajate hoiakuid kordades ning ettevõtjail oleks kasulik sellega arvestada, kirjutab koolitus- ja testostufirma Trendline Analytics juht Eero Palm.
Wall Streeti päev otsa kestnud pinev ootus lõppes lahja lõpuga
Investorid ja kauplejad jälgisid kolmapäeval pingsalt kahte sündmust, mis oma vormilt olid väga olulised, kuid sisuliselt staatilise loomuga ning midagi uut me peaagu teada ei saanudki.
Investorid ja kauplejad jälgisid kolmapäeval pingsalt kahte sündmust, mis oma vormilt olid väga olulised, kuid sisuliselt staatilise loomuga ning midagi uut me peaagu teada ei saanudki.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Põllumeestele antakse 19 miljonit toetust biometaani tootmiseks
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Põllu- ja metsamajandusettevõtted saavad keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK) küsida toetust biometaani tootmiseks.
Pärnumaa mööblitööstus joonistas sahtlisse kärpeplaani
Puidust dekoratiivtooteid valmistav AS Preab teatas töötukassat 17 inimese koondamise kavatsusest, tegevjuht Rauno Mikkori sõnul näitab aeg, kas sellist sammu on üldse vaja astuda.
Puidust dekoratiivtooteid valmistav AS Preab teatas töötukassat 17 inimese koondamise kavatsusest, tegevjuht Rauno Mikkori sõnul näitab aeg, kas sellist sammu on üldse vaja astuda.