• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eelvaade: Kaubamaja avalikustab täna tulemused

  Täna kell 16.30 avab Tallinna börsil kolmanda kvartali tulemuste avalikustamise hooaja Tallinna Kaubamaja, mis on juba avalikustanud analüütikutele pettumuse valmistanud müüginumbrid.

  Kaubamaja kontsern teatas juba varasemalt 4,6% võrra kasvanud kolmanda kvartali käibest, 115,5 miljoni euroni. „Kui rõivaste jaemüüjatel oli tugev kvartal, siis Tallinna Kaubamaja tulemused olid küllaltki pettumust valmistavad. Müügitulu kasvas aastaga kõigest 4,6% võrra, mis on madalaimaks näitajaks viimase pooleteist aasta jooksul,“ kirjutasid LHV analüütikud kolmanda kvartali eelvaates.
  Nende sõnul tuli peamine pettumus Selveri supermarketite üksuselt, kus müügitulu kasvas kõigest 0,3% ning võrreldavate pindade müügitulu isegi kahanes. „Sellegipoolest ootame käesolevas kvartalis Kaubamajalt kerget kasumikasvu,“ lisas LHV, mis ootab puhaskasumiks 8,8 miljonit eurot ehk 14% rohkem, kui aasta tagasi.
  Swedbank ootab samas Kaubamaja kasumi ja –marginaalide langust. „Hiljutiste kinnisvaraostude ja Viking Motorsi ülevõtmise tõttu eeldame allahindlus- ja intressikulude kasvu, mis peaks puhaskasumit vähendama,“ kirjutas Swedbanki analüüsimeeskond, mis ootab puhaskasumi langust 2% võrra 7,55 miljoni euroni.
  Bloombergi/Äripäeva andmetel soovitavad Evli, Swedbank ja LHV Kaubamaja aktsiat osta ning SEB Enskilda ja Bank Finasta aktsiat hoida. Analüütikute keskmine hinnasiht aktsiale on 6,59 eurot, mis eilse sulgemishinna alusel lubaks ligi 17% hinnatõusu.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.