• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hiina kehv müük halvab Hondat

  Hiina ja Jaapani territoriaalvaidlus võib Hondale põhjustada kuni 155 000 auto müümata jäämise Hiinas, mistõttu kärpis autotootja majandusaasta kasumi- ja käibeprognoosi.

  Jaapani autotootja kahandas märtsis lõppeva majandusaasta puhaskasumi prognoosi 20% võrra, 375 miljardi jeenini (3,63 miljardit eurot), vahendab Financial Times. Firma ootab enda sõnul kasumi langust tütarfirmadelt Hiinas, viidates mitmetele tootmisettevõtmistele Hiina firmadega.
  Lisaks kärpis Honda grupisisest müügiprognoosi 4,3 miljonilt autolt ja veokilt 4,12 miljonini. Kuigi enamik vähenemisest ehk 155 000 autot ja veokit tulenes Aasiast, siis Euroopa müügiprognoosi alandati 25 000 ühiku võrra. Põhja-Ameerika müügiprognoos jäeti muutmata.
  Jaapani autotootjad on riigi ühed enim kannatanud firmad Hiinas seoses territoriaalvaidlustega, kuna üha enam hiinlasi on otsustanud boikoteerida Jaapani tooteid.
  Septembris kukkus Honda müük Hiinas 41% võrreldes aasta varasemaga. Kukkumine on seda rängem, et Hiina autoturg on marulises tempos kasvanud ning tõusnud maailma suurimaks autoturuks. Veel maikuus sai Honda nautida Hiinas 90% müügikasvu.
  Toyota müük kukkus septembris aastaga 49%, mis oli ühtlasi ka kõige järsem langus. Nissani 35% müügilangus oli küll väiksem, kuid finantsmõju võib firmale olla rängem, sest Hiina turg moodustab suurema osa firma kogumüügist.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Kaup24 ja Hansapost saavad uue tegevjuhi