Marta Jaakson • 7. november 2012 kell 8:54

Kilk: pankrotipesas on vara küll 

Ettevõtja Rein Kilk kinnitab, et möödunud nädalal Tartu maakohtus pankrotis olevaks kuulutatud Lõuna Toiduainetööstuse ASil - endise nimega Pere AS - on vara 15 miljoni väärtuses küll.

Maksejõuetuse väljakuulutamist nõudis Saksa pank Unicredit AG, mis oli aastaid tagasi laenanud Rein Kilgile ja Neeme Raigile raha leivatootmisseadmete ostuks. Kilgi sõnul oli sakslastelt laenatud raha mõeldud aga hoopis ettevõttele Werol Tehased AS, mis on pankrotis alates selle aasta veebruarist. "Oleme ikka formuleeringutes täpsed, see on ju laenatud firmale, ja mitte Perele vaid Werolile," selgitab Kilk laenu tagamaid.

Lõuna Toiduainetööstuse ASi võlg ulatub vähemalt 15,4 miljoni euroni. Telefonitsi vesteldes väitis Kilk esmalt, et seda, kas võlausaldajad raha tagasi saavad, ei oska ta öelda.

Küsimusele, kas ettevõttel on realiseeritavat vara vähemalt 15 miljoni euro väärtuses, et võlgu olev summa tagastada, vastas Kilk järgmiselt: "See on avalik informatsioon, miks te minu käest küsite. Sellega tegelevad ametiisikud."

Ent lõpuks kinnitas Kilk, et Lõuna Toiduainetööstusel on vara 15 miljoni euro väärtuses küll.  

Hetkel kuum