Rainer Saad • 7. november 2012 kell 7:36

Trigon kaob börsi põhinimekirjast

Tallinna börs rahuldab AS-i Trigon Property Development taotluse ja lõpetab tema aktsiate noteerimise põhinimekirjas alates 21. novembrist.

Komisjoni seisukoht on, et investorite kaitse tagamisel on üheks tähtsamaks vahendiks otsuste tegemise jaoks vajaliku teabe kohane avaldamine. Kuna börsi poolt korraldataval reguleeritud turul ehk lisanimekirjas kaubeldavate väärtpaberite emitentidele kehtivad teabe avalikustamisel täpselt samad nõuded, mis põhinimekirjas noteeritud aktsiate emitentidele, ei kahjusta emitendi aktsiate noteerimise lõpetamine põhinimekirjas ning nende samaaegne kauplemisele võtmine lisanimekirjas investorite huve ega turu korrapärast toimimist.

Ka kauplemise korraldamise, arveldamise, järelevalve, sanktsioonide määramise ja muu taolise suhtes kohaldatakse lisanimekirjas kaubeldavate väärtpaberite ja nende emitentide suhtes samu nõudeid, mis kehtivad põhinimekirjas noteeritud väärtpaberitele ja nende emitentidele.

Hetkel kuum