Raivo Sormunen • 22. november 2012 kell 7:14

Toivo Ninnas: sookvoodi pärast töötada on imelik

Tallink Grupi nõukogu esimehe Toivo Ninnase sõnul on imelik öelda 12 000 börsifirmasse raha pannud investorile, et me teeme tööd ainult (soo)kvoodi pärast.

„Põhiküsimus peaks olema kompetents ja arusaamine, sest börsiettevõtetes on paljude ja paljude investorite raha,“ kommenteeris Ninnas eile "Aktuaalsele kaamerale" Euroopa Komisjoni 14. novembril heaks kiidetud ettepanekut, mille kohaselt peavad aastaks 2020 üle 250 töötajaga börsiettevõtete nõukogud koosnema vähemalt 40% ulatuses naistest.

„Kui on ehitusvaldkond siis võib-olla ongi raskem naisi leida, kes üldse tahaksid vastutust võtta ja osaleda, samas jälle rõivatööstuses või mõnel teisel „pehmemal“ alal loomulikult peakski naisi rohkem olema, sest nemad tunnevad ala paremini,“ analüüsis teemat Premia Foodsi juhatuse esimees Kuldar Leis, tuues välja, et naiste ja meeste osakaal sõltub paljuski ettevõtte tegevuse spetiifikast.

"Ma ei tea, kas Baltika on ainus, aga kindlasti üks väheseid ettevõtteid Tallinnas, kus ei ole probleemi sellega, et naisi oleks juhtivatel positsioonidel vähe," nentis Baltika Grupi juhatuse liige Maigi Pärnik.

Samas ledisid nii Pärnik kui ka teised börsiettevõtete esindajad, et sugu ei ole ettevõtte juhtivrollis oluline.

Hetkel kuum