Ave Lepik • 5. detsember 2012 kell 7:50

Swedbank kingib raamatukogudele Gladwelli bestselleri

Swedbank jätkab traditsiooni anda igal aastal välja üks raamat. Tänavu andis pank välja Malcolm Gladwelli 2008. aasta teose „Väljavalitud” (originaalis  "Outliers"), mille 50 ekspemplari kingib Eesti suurematele raamatukogudele.

Panga ettevõtete panganduse juht Robert Kitt ütleb raamatu kaassõnas:„Gladwelli stiil on äärmiselt nauditav. Tema kirjutisi võib liigitada nn. kirjeldavaks ökonoomikaks, kuna ta ei luba endale asjatuid ennustusi ei minevikust ega tulevikust. Raamatus „Väljavalitud“ uurib Gladwell edu. Ta näitab, et edu ei ole ülemäära seotud inimese kaasasündinud annetega. Inimese vormivad edukaks ümbritsev taustsüsteem ja tavad, sotsiaalne keskkond, avanenud uued võimalused ja ajalooline pärand. Edu ei ole erakordne ega saavutamatu – selle nimel on edukad üldiselt ise väga palju tööd teinud.“

Swedbanki raamat poodidesse müügile ei tule, kiiremad saavad seda tellida preemiaprogrammi punktide eest.

2011. aastal andis Swedbank välja Nassim Nicholas Talebi raamatu „Juhuse narrid” (originaalis „Fooled by Randomness“), mis kingiti 35 Eesti raamatukogule.

Gladwelli raamatut võib Eesti suurematest raamatukogudest küsida juba alates jaanuarist 2013.

 

 

Hetkel kuum