6. detsember 2012 kell 3:22

Vesi tõi leiva lauale

Sel aastal on Tallinna Vee aktsia teinud läbi imepärase tõusu ning koos investoritele makstava dividendiga on tõus seda imelisem.

Aktsia on tagasi börsile tuleku taseme juures, mis tähendab, et algusest peale veefirma aktsiaid omanud investorid on kenakesti raha teeninud.

Põhjast järsu sööstu üles teinud Baltika järel on Tallinna Vee aktsia sel aastal enim kallinenud aktsia, ligi 48% tõusuga. Põhiliselt on tõusu taga firmale positiivselt kulgenud kohtuvaidlus konkurentsiametiga, kes tahab veetariife Tallinnas alandada, kuid seni suurema eduta.

Veebruaris sai aktsia olulise tõuke, kui Tallinna halduskohus otsustas peatada konkurentsiameti 2011. aasta oktoobrikuise ettekirjutuse täitmise kuni kohtumenetluse lõpuni. See andis investoritele usku, et lähiajal Tallinna Vee tulud ei kannata ning juba suvel tuli teine tõuge, kui Tallinna tingkonnakohtult saadi positiivne otsus. Koos firma teise kvartali tulemustega tõusis aktsia taas üle 8 euro ning pole pärast enam tagasi vaadanud.

"Viimased uudised kohtusaalist on pigem ettevõtte aktsionäridele olnud soosivad ning kuigi kohtusaaga ei ole veel läbi saamas, siis vähemalt Tallinna Vee võiduvõimalused on viimaste kuude jooksul meie silmis tõusnud," kommenteeris LHV vanemanalüütik Kristo Oidermaa.

Millist tulevikku aktsiale pakutakse, loe tänasest Äripäeva paberlehest.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California, Ave Lepik

Hetkel kuum