• Jaga lugu:

  Van Rompuy: Itaalial ei ole Monti poliitikale alternatiivi

  Mario Monti on olnud Itaaliale väga hea peaminister ja kes iganes temalt selle ameti üle võtab, peab jätkama samal kursil, ütles ELi Ülemkogu eesistuja Herman Van Rompuy.

  „Ma ei sekku Itaalia poliitikasse. Ma saan vaid öelda seda, et Mario Monti tegi peaministrina väga head tööd. Ta taastas usalduse Itaaliasse ja et Itaalia on euroala kaalukamaid riike, siis andis ta suure panuse euroala stabiilsuse hoidmiseks,“ ütles Van Rompuy agentuuri Reuters vahendusel.
  „Ma loodan, et Mario Monti maha märgitud poliitiline kurss jätkub ka peale valimisi. Korras riigirahandusele ja konkurentsivõimelisele majandusele ei ole alternatiivi. Ainult need aitavad võidelda majanduslanguse ja tööpuudusega,“ jätkas ta. „Sellele, mis Monti teeb, ei ole alternatiivi.“
  Nädalavahel tulnud teade Mario Monti valitsuse peatsest tagasiastumisest tõi täna Itaalia laenukuludes viimase nelja kuu kõige järsema hüppe, riskides avada uue rinde võlakriisi vastu võitlevas Euroopas.
  Itaalia kümneaastase tähtajaga võlakirjade tootlus oli Roomas keskpäeva seisuga kerkinud 36 baaspunkti võrra 4,89%-le, käristades vahe Saksamaa sarnaste võlakirjadega 361 baaspunktile, vahendas agentuur Bloomberg.
  Monti teatas nädalavahetusel, et astub tagasi, kuna endise peaministri Silvio Berlusconi partei ja selle liitlased on lõpetanud parlamendis valitsuse toetamise. Monti lubas tagasiastumispalve esitada kohe kui 2013. aasta riigieelarve on parlamendis kinnitatud.
  Mario Monti 13 kuud võimul olnud tehnokraatide valitsuse ajal on Itaalia 10aastase tähtajaga võlakirjade tootlus alanenud enam kui 200 baaspunkti võrra.
  Monti kärpemeetmed on küll süvendanud langust Itaalia majanduses, kuid riigil on head väljavaated eelarvedefitsiit tänavu euronormi saada ehk 3% piiresse SKPst.
  „Itaalia maine on tänu Monti valitsusele oluliselt paranenud,“ ütles Mizuho International Plc ökonomist Riccardo Barbieri. „Kõik see võib nüüd allavett minna.“ Berlusconi on korduvalt öelnud, et euroalasse kuulumise plussid ja miinused tuleb paremini läbi analüüsida ja kaaluda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Personalijuht: ainult kaugtöö toob negatiivsed tagajärjed
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
See, et valdav osa ettevõtetest tuli kriisi ajal kaugtöö režiimiga edukalt toime, ei tähenda, et see ongi ideaalne töömuster, pigem soovitan kaug- ja kontoritööd kombineerivaid hübriidlahendusi, kirjutab kaugtöö tegija märgise pälvinud Finestmedia personalijuht Pille-Riin Pillav.
Euroopa aktsiaturud tõusid uue rekordini
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Börsifirmade tugevad tulemused aitasid viia Euroopa aktsiaturud uute rekorditeni, vahendab Reuters.
Rootsist ähvardab tsemendikriis
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Rootsit ähvardab tsemendikriis ja halvimal juhul mõjutab see 170 000 inimese töökohti, kirjutab Kauppalehti.
Kantsler Priskel tuleb ametist lahkuda
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.
Nädal pärast peaministri mõista andmist, et sotsiaalministeeriumi juhtkonnas tuleb teha muutusi, teatasid ministeeriumi ministrid, et lahkuda tuleb kantsleril.