• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangaliit asus toetama tuuleenergeetikuid

  Kui taastuvenergia tootjad on pikka aega löönud häirekella, sest riik kavatseb muuta rohelise energia toetamise reegleid, siis nüüd asusid ettevõtjate seljataha ka pangad.

  Läinud neljapäeval saatis Eesti Pangaliit majandusminister Juhan Partsile kirja, kritiseerides seda, et valitus ei ole kinni pidanud energiatootjatele antud lubadustest ja seda ajal, mil tootjad alles oma investeeringuid tagasi teenivad.
  Pangajuhid kirjutasid, et praeguseni on nii ettevõtjad kui nemad ettevõtjate finantseerijatena lähtunud arvestusi ja plaane tehes praegusest seaduslikust keskkonnast ja riigi poolt antud lubadustest. Kuid kui riik oma seisukohti muudab ajal, mil alles kestab investeeringute tasuvusaeg, siis see "looks hoiatava pretsedendi ning raskendaks pankadel oluliselt äriprojektide ja laenuvõtja maksevõime hindamist, samuti avaldaks see mõju pankade krediidipoliitikale uute projektide krediteerimisel. Tagasiulatava mõjuga regulatsioonid võivad mõjuda negatiivselt ka Eesti seni heale mainele ja kahjustada investeerimiskliimat üldisemalt nii kohalike kui välisinvestorite silmis," seisab kirjas, millele on alla kirjutanud pangaliidu juhatuse esimees, Swedbanki juht Priit Perens.
  Pikemalt loe tänasest Äripäevast.
  Autor: Marta Jaakson, Kristi Malmberg
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.