Rainer Saad • 14 jaanuar 2013

Arco osanikud müüsid enne kahjumihoiatust

Kawe Kapitali portfellihaldur Kristjan Hänni ütles, et mõnede Arco Vara osanike aktsiamüük veidi enne kahjumihoiatust tekitab küsimusi.

Järgneb Kristjan Hänni kommentaar:

Varade hindamise põhimõtted tunduvad olevat konservatiivsed ja see iseenesest on antud olukorras positiivne. Paratamatult meenub mulle see, kui me kunagi Hansa- ja Hoiupanga ühinemise ajal laua taga istusime ja Viisemann ja teised Hansa esindajad nõudsid Hoiupanga rahaturufondi ümberhindamist lähtudes eeldusest, nagu võiks 50% fondi mahust järgmise nädala jooksul lahkuda ja portfelli sisu tuleks vastavalt likvideerida. Hilisem elu õnneks näitas, et raha nii palju välja ei läinud, allahinnatud võlakirjadest tuli kõigist raha tagasi ja sundmüüki pandud repotagatised saidki realiseeritud praktiliselt turu põhjas.

Ühelt poolt võiks spekuleerida, et sellega on Arco osas halvad uudised väljas ja võimalus olukorra paranemiseks. Teisalt on küsimärke kindlasti jätkuvalt ja seda mitte ainult aktsionäride omavaheliste suhete, seniste auditite, aktsionäride mõnevõrra problemaatilise kommunikatsiooniga (rääkimine Arcost, kui dividendiaktsiast näiteks) meedia vahendusel ja edasise kapitalivajaduse osas.

Mõnevõrra võivad finantsinspektsiooni tähelepanu äratada ka osade aktsionäride aktsiamüügid mõnda aega enne kahjumihoiatuse tegemist. Huvitav on ka see, et FI juhtkond on oma senise tegevusega ja Tooli väidetava aktsiamanipulatsiooni case'i kohtusseviimisega võib olla küll tahtmatult, aga siiski andnud rohkem aega senistele põhiaktsionäridele toimetamiseks. Ma ei ole kindel, et sellest Arco jaoks oleks midagi paremaks muutunud.

 Kawe Kapital ei oma positsiooni Arco Varas.

Hetkel kuum