Indrek Kald • 6. veebruar 2013
Jaga lugu:

Täna selguvad Bonnieri preemia nominendid

Eesti Ajalehtede Liidu seitsmeliikmeline žürii valib täna Tallinnas välja 2012. aasta Bonnieri preemia nominendid.

Uuriva ajakirjanduse auhinna ehk Bonnieri preemia kategoorias kandideerib sel aastal 14 tööd. Meediakontserni Bonnier ja ajalehe Äripäev väljapandud preemia suurus on 40 000 Rootsi krooni (4675 eurot).

Žüriisse kuuluvad Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Eesti Ekspressi peatoimetaja Janek Luts, Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik, Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg ja ajalehtede liidu tegevjuht Mart Raudsaar.

Bonnieri preemia on varem võitnud:1995 Tarmo Vahter, Eesti Ekspress. Edgar Savisaare lindiskandaal.1996 Enno Tammer, Postimees. Keskerakonna sisevõitlus ja valimiskampaania rahastamine.1997 Kaja Koovit, Väinu Rozental, Äripäev. Farmaatsiatehase olematu tehas Moskvas.1998 Kärt Karpa, Eesti Päevaleht. Kahtlane neerusiirdamine Tallinna keskhaiglas.1999 Peep Sooman, Äripäev. Altkäemaks äriregistris.2000 Taivo Paju, Postimees. 30 000kroonine peaministri sekretäri tool.2001 Anneli Ammas, Eesti Päevaleht. Raudtee-erastaja Angotti osutus tagaotsitavaks kurjategijaks.2002 Mihkel Kärmas, Eesti Ekspress. Viktor Kaasiku ebaeetilised maatehingud.2003 Sulev Vedler, Eesti Ekspress. Maksuameti huvi rahandusminister Tõnis Paltsu maksuasjade vastu.2004 Birgit Püve, Eesti Ekspress. Kunstiakadeemia rektor Ando Keskküla kasutas krediitkaarti lõbumajas.2005 Peeter Raidla, Äripäev. Ain Hanschmidti 700 miljoni kroonine kingitus.2006 Kadi Heinsalu, Äripäev. Paljastus Eesti suurima kinnisvarafirma Arco Vara kavatsusest taganeda korteriostjatega sõlmitud lepingu tingimustest.2007 Krister Kivi ja Janar Filippov, Eesti Ekspress. Artiklite sari Eesti narkokulleritest.2008 Tarmo Vahter, Eesti Ekspress. Reformierakonna juhtivtegelaste maadevahetuse tehingutest.2009. Piret Reiljan, Äripäev. Artiklite eest, mis kajastasid kliente kahjustanud huvidekonflikti Swedbanki pensionifondides.2010 Tuuli Koch, Postimees. Avalikustas Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare rahaküsimise Venemaalt erakonna valimiskampaania toetuseks.2011 Mihkel Kärmas ja Rasmus Kagge "Pealtnägijas" ja ERRi uudistes ilmunud lugudega „Eesti isamaalised poliitikud hangivad Vene miljonäridele elamislube“ (30.11) ja „Investorid esitasid oma elukohana Stelmachi kolleegide aadresse“ (07.12).

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum