Indrek Kald • 7 veebruar 2013

Täna selguvad parima kujundusega ajalehed

Täna koguneb Tartus ajalehtede liidu kujunduskonkursi žürii, et selgitada välja parima kujundusega ajalehed aastal 2012.

Võistluskategooriad on kolm: kogu kujundus, olemusloo kujundus ja uuendus. Žürii valib välja kaks parima kujundusega ajalehte (tiraažiga alla 20 000 ja üle 20 000) ja kõige uuenduslikumat kujundusvõtet kasutava ajalehe. Samuti valitakse olemusloo kujunduse parim.

Kujunduskonkursil osaleb tänavu 19 lehte (üheksa suurt ja kümme väikest). Žürii avalikustab nominendid, võitjad tehakse teatavaks 1. märtsil Tallinnas pressipeol.

Kujunduskonkursi töö ja žürii korraldaja on ajalehekujunduse doktor Roosmarii Kurvits. Žürii liikmed on Äripäeva kujundusosakonna juht Margit Toovere, Postimehe teostusgrupi juhataja Ellen Laagus, meediaekspert ja õppejõud Tiit Hennoste, Anne & Stiil peakunstnik Ahto Meri, Õhtulehe peakunstnik Risto Mandre, Eesti Ekspressi kujundaja Tarmo Rajamets ja kujunduskunstnik Andrus Peegel.

Hetkel kuum