11 veebruar 2013

Home Depot andis BlackBerryle maohoobi

BlackBerry aktsia hind tegi priske kukkumise pärast seda, kui Home Depot teatas, et lõpetab Kanada firma telefonide kasutamise ja läheb üle iPhone'ile.

Kodu- ja ehitustarvete poodide kett vahetab välja 10 000 BlackBerry telefoni ja võtab asemele iPhone'id, vahendab Bloomberg firma pressiteadet. Muudatus kehtib vaid peakontori töötajatele ja osakonnajuhtidele ning ei mõjuta poodides töötajaid, kes kasutavad 60 000 mobiiltelefoni.

Uudis on sellegi poolest tagasilöök BlackBerryle, kes hiljuti tuli välja uute telefonimudelite ja operatsioonisüsteemiga. Firma on pikalt kaotanud turuosa iPhone'ile ja Androidi seadmetele ning turuosa USAs on kukkunud ühekohalise arvuni.

Uudise järel kukkus firma aktsia 6,2%, kuigi keskpäevaks oli langus vähenenud 3,70%ni. Enne tänast oli BlackBerry aktsia sel aastal tõusnud 39% võrra.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum