Anu Jõgi • 13 veebruar 2013

Kaljurand: India eksport Venemaale võiks käia Tallinna kaudu

Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand tahaks, et India eksport Venemaale ja teistesse SRÜ riikidesse toimuks Tallinna kaudu.

Sel nädalal saadab Eesti välisministrit Urmas Paeti visiidil Indiasse ja Sri Lankasse 25 saatva äridelegatsiooni liikmed esindavad peamiselt logistikavaldkonda.

Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand ütles, et Indiasse mindi eesmärgiga müüa Eesti head logistilist asendit. „Püüame oma head logistilist asendit müüa neis riikides, mis on suure ekspordipotentsiaaliga. Meie soov oleks, et India eksport Venemaale ja teistesse SRÜ riikidesse toimuks just läbi Tallinna. Lihtsalt öeldes on meie sõnum siin see, et tooge oma kaup meie sadamasse ja meie toimetame teie kauba edasi. India on arvestatava laevastikuga riik ja seetõttu oleks igati loogiline, kui sealsed laevafirmad ka meid üles leiaksid,“ sõnas Kaljurand.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja rahvusvaheliste suhete koordinaator Liis Lehesalu tõdes, et India ja Eesti koostööalane huvi on mõlemapoolne. „Eilse päeva kokkuvõtteks võiks öelda, et Eesti ettevõtjad olid ärifoorumi ja kontaktkohtumiste osas väga positiivselt meelestatud, mitmed loodud kontaktid on paljulubavad ja päeva võib nimetada igati kordaläinuks. Väheoluline ei ole ka see, et India poolelt on meil vastas väga kõrge esindatus, see on tähtis, et meie ettevõtjad saaksid sellistel visiitidel suhelda võrdväärsete partneritega, nii on kohtumised ka tulemuslikumad, “ sõnas Lehesalu.

Äridelegatsioonis osalevad:

Ain Kaljurand, Tallinna Sadam ASAllan Kiil, Tallinna Sadam ASJaanus Rahumägi, ESC Global SecurityWilliam Moschella, ESC Global SecurityAhto Altjõe, EVR Cargo ASJanek Ojamäe, EVR Cargo ASTiit Karu, Riigiressursside Keskus OÜ (RRK Logistikapark)Erkki Veismann, Alekon Cargo ASAleksei Šuba, Alekon Cargo ASShamil Valitov, Skivers Hides ASArgo Saul, NURBAN (Nordic Urban Houses AS)Jaanus Tamm, Defendec ASKristo Kirs, Vesimentor OÜKalle Laanet, RiigikoguTiit Vapper, Reaalsüsteemid ASÜllar Raad, ESTEVE Terminal ASTõnis Pohla, CF&S Estonia ASTarmo Nurmetalo, CF&S Estonia ASRaul Voit, Morbela OÜHr Priit Koff, Pristine OÜTea Varrak, Tallinna TehnikaülikoolAndres Valgerist, Logistika ja Transiidi AssotsiatsioonKristi Tiivas, Ettevõtluse Arendamise SihtasutusNeinar Seli, Eesti Kaubandus-TööstuskodaLiis Lehesalu, Eesti Kaubandus-Tööstuskoda

Hetkel kuum