29. märts 2013
Jaga lugu:

VIDEO: Eduka Eesti võiduidee tuli sirguva poja peale mõeldes.

Reedel kuulutasid Äripäev, EMT, Tallinna Kaubamaja ja Danske Bank välja 10 000eurose peaauhinnaga arvamuskonkursi võitja.

Võitjaid oli kaks: Age McCanni loovjuht Heiki Urbala ja IT-konsultant Raul Ennus, kes mõlemad käisid välja idee õpetada lapsed programmeerima juba kooli esimestes klassides. 10 000eurone peaauhind jagatakse nende vahel võrdselt.

 

„Kui ma sain isaks, laps hakkas kasvama ja mängima, siis mõtlesin, et mis tast saab. Neid mõtteid mõtteid mõlgutades see tuli,” kirjeldas Urbala idee tagamaid. Ta usub isegi ideesse. „Kui esseed kirjutades oli see teoreetiline mõtte, siis pärast seda, kui lugu avaldati, hakkasin uurima ja lugema – tegelikult on olemas programmid, kus 3-6 aastastele lastele õpetatakse sedasama programmeerimiskeelt. Maailmas seda tehakse, Eesti ei oleks pioneer.” Ta sõnas, et oleks isegi valmis idee realiseerumisele kaasa aitama.

 

Autor: Laura Mallene, Raul Mee

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum