Sirje Rank • 1. aprill 2013
Jaga lugu:

Venemaa ei aita raha kaotanud firmasid

Venemaa valitsus ei kavatse aidata Küprosel raha kaotanud firmasid, ütles Venemaa esimene asepeaminister Igor Šuvalov pühapäeva õhtul teleintervjuus, rõhutades Moskva kindlat sihti võidelda kapitali pagemise vastu välismaistesse finantskeskustesse.

Küprose suurima panga suuremad hoiustajad, kelle seas on palju Venemaa kodanikke, võivad kaotada kuni 60% hoiustatud summadest, mis ületavad garanteeritud 100 000 euro piiri. Nii näeb ette Küprose finantssüsteemi stabiliseerimise kava, kus lisaks abilaenule IMFilt ja euroala riikidelt tuleb oma panus anda ka hoiustajatel.

Kui venelased raha kaotavad, on väga halvasti, kuid Venemaa valitsus ei plaani siin mingeid samme, ütles Šuvalov agentuuri Interfax vahendusel. Samas ei välistanud minister, et kui mõni riigi osalusega suurfirma arvestatavaid kahjusid kannab, tuleb iga ettevõtet käsitleda eraldi.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum