Indrek Kald • 24. aprill 2013
Jaga lugu:

Annus ei saanud kaevandusluba

Tallinna ringkonnakohtus lõppes Nabala kaevanduslubade vaidlus, sest kohus leidis, et ettevõtete kaevanduslubade menetlemise peatamine oli põhjendatud.

"Meie kindel seisukoht on olnud, et Nabalas ei saa edasi minna kaevandamisloaga, sest me tegeleme sel alal hoopis kaitseala moodustamise ettepanekuga. Kaevandamisest huvitatud firmad vaidlustasid meie otsuse kohtus, aga mul on hea meel, et me võitlus ei olnud asjata ja et ka kohus kinnitas veelkordselt – kaevandusloaga tegelemise peatamine oli õige ja põhjendatud," selgitas keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Kohus leidis, et ettevõtete soovitud avakaevandamine võib tõenäoliselt kahjustada loodusväärtusi, mida soovitakse kaitsta.

2011. aastal algasid vaidlused Toomas Annuse ja Tõnu Toomiku ASi Riverito ning Vladimir Libmani suurosalusega Paekivitoodete Tehase OÜ ja keskkonnaministeeriumi vahel. Ettevõtted soovisid avada Nabala piirkonna ja Tuhala nõiakaevu läheduses kaevandust. Kuna samale alale oli tehtud ettepanek ka kaitseala moodustamiseks, peatas ministeerium kõik kaevandamisega seotud toimingud seal piirkonnas.

Ministeeriumi teatel tähendab kaevandamine loodusele väga suurt keskkonnamõju ning loodusväärtuste kahjustamine pole lubatav. "Kohtuotsus oli meie jaoks oluline ja tuli igati sümboolsel ajal – Nõiakaev on jälle oma täies ilus keemas," lisas Pentus-Rosimannus pressiteates.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum