Lennart Ruuda • 15. august 2013 kell 15:12

Erki Mölder: Jürgen Ligi jäikus pole asjakohane

TREV-2 Grupi juht Erki Mölder ütles, et talle ei meeldi senine must-valge retoorika riigivõla temaatikas.

"Selge on see, et riigi võlakoormus on täna madal ning rahandusministri jäikus ei ole asjakohane. Samas ei saa olla laenuraha majandusse pumpamise eesmärk mitte majanduskasvu tõstmine, vaid vajalike seni tegemata investeeringute tegemine," rääkis ta.

Mölder toetab laenamist, sest riik peab täitma endale võetud kohustused ja vastama oma tegevuses inimeste õigustatud ootustele. "Loomulikult ei tohi aga laenukoormust liiga suureks ajada," lisas ta.

Küsimusele, kas praegu peaks laenuraha teel majanduse elavnemise üle ühiskonnas rohkem diskuteerima, vastas Mölder, et suurem arutelu tuleks kindlasti kasuks, muuhulgas ka teemal kuhu need investeeringud suunata.

"Transpordi ja infrastruktuuri valdkonnas on väga palju lahendusi, mille elluviimisel väheneks oluliselt inimeste poolt kulutatavad rahad kütusele, autode remondile ja ajale. Kindel on ka see, et õiged investeeringud haridusse ja inimeste tervisekäitumise parandamisse toovad pikas perspektiivis mitmekordselt tagasi," leidis Mölder.

Hetkel kuum