Raivo Sormunen • 8. oktoober 2013 kell 10:21

Tederi värske börsifirma võttis Ukraina riiklikust pangast laenu

Kinnisvaraärimees Hillar Tederi suurosalusega Arricano Real Estate'i tütarfirma LLC Komfort Market Luks sõlmis Ukraina riikliku pangaga Oschadbank 30 miljoni dollari suuruse laenulepingu Kiievisse kaubanduskeskuse rajamiseks.

Seitsme aasta pikkuse ja 11,5% aastase intressimääraga laenuga ehitatakse välja Kiievis asuv Prospect/Krasnotkatska, milleks on 30 400 ruutmeetrise rendipinnaga kahekorruseline jaekaubandus- ja meelelahutuskeskus, kirjutab StockMarketWire.com.

Keskuse ehitustööd on hetkel algstaadiumis ning avamisajaks planeeritakse 2014. aasta kolmanda kvartali lõppu.

„Arricano juhtkond on väga rahul, et neile on kindlustatud finantseering väga paljulubavas Kiievi Desnianskyi piirkonna arendusprojektis. Meil on hea meel saada partneriks Oschadbank, mis on Ukraina üks juhtivaid finantsinstitutsioone,“ märkis kinnisvarafirma tegevjuht Emil Budilovsky.

Hillar Teder viis Arricano Real Estate`i Londoni börsi alternatiivturule AIM 12. septembril. Sellest ajast on aktsiatega tehtud kaks 240 aktsia suurust tehingut hinnatasemel 2,55 dollarit. Aktsia parimad hinnanoteeringud on püsinud pikalt 2,10 ja 3,00 dollari tasemel.

Äripäeva 2013. aasta rikaste TOPis teisele kohale platseerunud Hillar Tederile kuulub värskest börsifirmast 63,8%.

Hetkel kuum