• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: turud tegid peadpööritava ralli

  Börsid sulgusid täna tugevas plussis kui peamised indeksid tõusid üle 2%. Seda tänu seaduseandjate sammule sõlmimaks kokkulepet, mis lahendaks USA poliitilise patiseisu. 

  “See on selgelt valgus tunneli lõpus, just see, mida kõik soovivad,” ütles Lazard Capital Marketsi juht Art Hogan.
  Spiiker John Boehne ütles täna, et Vabariiklased pakuvad ajutist võlapiiri tõstmist, vastutasuks läbirääkimiste eest president Obamaga eelarvet ja defitsiidiküsimusi puudutavatel teemadel.
  President Obama on nõus ettepanekut kaaluma ning tõstma võlapiiri, kuid soovib tungivalt, et seadusandjad peaksid kiirelt lõpetama ka valitsuse seisaku.
  Dow Jones indeksis tegid kõik 30 ettevõtet tõusu ning Boeing ja UnitedHealth toel tõusis indeks 2,18% ehk 323,09 punkti ning lõpetas päeva 15126,07 punkti tasemel. S&P 500 rallis samuti 2,18% ehk 36,16 punkti ning sulgus 1692,56 punktil. Nasdaq tõusis 2,26% ehk 82,97 punkti ning lõpetas päeva 3760,75 punktil.
  Nafta hinnad tegid samuti tõusu kui WTI ja Brent hinnad tõusid vastavalt 1,29% ja 2,63%. Kuld kukkus 1,51% ning lõpetas 1285,83 dollaril untsi eest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tim Cook sõlmis hiinlastega salaja 275 miljardi dollari suuruse leppe
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.