Marta Jaakson • 17 oktoober 2013

Toomla: arvestada tuleb kõikide võimalustega

Politoloog Rein Toomla rääkis, et võimuvahetus sõltub küll valimistulemusest, ent on väga suur tõenäosus, et mitte midagi ei muutu, ent arvestada tuleb ka teiste võimalustega.

Toomla märkis, et kui Keskerakond ei saavuta absoluutset enamust, millele ta pretendeerib, võim ülima tõenäosusega ei vahetu. Võtmeküsimus on tema sõnul aga hoopis see, kui palju hääli läheb viie protsendise valimiskünnise tõttu kaduma. Toomla ennustas, et alla künnise jäämise oht ähvardab Tallinnas ühte erakonda, Konservatiivne rahvaerakond, ja kõiki nelja valmisliitu. Keskerakond jätkab tema hinnangul liidripositsioonil kindlasti.

„On väga suur võimalus selleks, et mitte midagi ei muutu. Aga tuleb arvestada ka muude võimalustega,“ ütles Toomla. Ta lisas, et kuna Tallinnas on piiripeale olemine, tuleb võimalusi kaaluda, ent muude võimaluste realiseerumine on väiksem kui sellel, et Keskerakond saavutab absoluutse ülekaalu.

Hetkel kuum