29. oktoober 2013 kell 10:40

Ligi: toome kõrvale jäetud ka tööturule

Rahva vananemise mõju saab korvata suurema tootlikkusega investeeringute kaudu, kauem töötamisega ning töövõimetuse käsitluse reformiga, leiab rahandusminister Jürgen Ligi.

Majandusministeeriumi majandusanalüüsi talituse juhataja Meelis Kitsing ütles eelmisel nädalal, et aastaks 2020 lahkub tööturult 100 000 inimest ning näiteks kaubandusettevõtted plaanivad tegevusi, kuidas piiratud ressursiga hakkama saada.

Kuidas on riik on arvestanud sellega, kui meil on mõne aasta pärast 100 000 maksumaksjat vähem? "Tema hindas demograafilist protsessi, rahva vananemise mõju," selgitas Ligi, vastates online-intervjuus Äripäeva lugejate küsimustele.

"Seda saab korvata suurema tootlikkusega investeeringute kaudu, kauem töötamisega ning muidugi ka kontrollitud sisserändega, milles oleme tegemas muutusi," jätkas ta. "Ma lisaksin ka töövõimetuse käsitluse reformi, mis peab tooma tööturule tuhandeid praegu kõrvale jäetuid."

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum