• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Küberrünnakute lainet saabunud pole

  Viimase nädala jooksul on palju tähelepanu pälvinud häkkerite rünnakud Eesti riigiasutuste vastu, kuid üldine rünnakute tase pole tõusnud.

  Nädala jooksul on rünnatud näiteks kaitseministeeriumi, Kumu, küberkaitsekeskust ja Elronit, kuid ründed on toimunud lihtsalt selliste sihtmärkide vastu, mis tõmbavad rohkem avalikkusse tähelepanu, suuremat ründelainet käimas pole, ütles Riigi Infosüsteemi Ameti kommunikatsiooniosakonna juhataja Liisa Tallinn.
  "Kumu ründamine on meie hinnangul küll täiesti juhuslik, sest selliseid juhtumeid tuleb Eesti internetiruumis ette iga päev. Veebihaldur on jätnud lihtsalt oma sisuhaldustarkvara uuendamata ning seetõttu on tekkinud turvaaugud, mida häkkerid ära kasutavad," selgitas ta.
  Eelmisel reedel ründasid häkkerid kaitseministeeriumi ning täna küberkaitsekeskust, nende juhtumite puhul on Tallinna sõnul tegemist hajusa teenusetõkestusründega. "See tähendab, et nendele veebilehtedele ei häkita sisse, ega kasutata ära ühtegi nõrkust, vaid need ummistatakse päringutega. Veebilehe poole tehakse nii palju pöördumisi, et see ei pea lihtsalt koormusele vastu," täpsustas ta.
  Ründajate põhiline eesmärk on olnud Tallinna sõnul pälvida tähelepanu ning see on neil ka õnnestunud. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.