Marta Jaakson • 19. november 2013 kell 10:48

Ostuhuvi Inglismaalt 

Tallinna linna omandis olevate Kopli liinide ostuks laekus tähtajaks kaks pakkumist. Ostuhuvi oli rahvusvaheline – pakkujad olid Eestist ja Ühendkuningriigist.

Kvalifitseerimisotsuse teeb enampakkumist korraldav komisjon reedeks.

Kopli liinide arendusprojekt hõlmab maa-ala suurusega ligi 17 hektarit, millest elamumaa ja elamu- ja ärimaa sihtotstarbega hoonestatavate kinnistute pindala on 60 621 m² ja ligi 10,94 hektarit on üldkasutatav maa, ühiskondlike ehitiste maa ja transpordimaa sihtotstarbega kinnistute pindala.

Kehtestatud detailplaneeringu kohaselt on võimalik 82 kinnistule ehitada kuni 38 ühepereelamut ja 5-korruselisi korterelamuid kokku kuni 527 korteriga.

Tallinna kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitse osakonna juhataja Boris Dubovik ütles juuli lõpus Äripäevale, et Kopli liinidel on kaitse all vaid Vene-Balti laevatehase haigla ja Nikolai Imetegija Kirik ning perspektiivplaanis on tehtud ettepanek taastada endisel kujul üks tänav, sealhulgas renoveerida mõned väärtuslikumad majad, muus osas on tema sõnul arendajal vabad käed.

Linnavolikogu otsustas 2006. aasta oktoobris 16,8 ha suuruse nn Kopli liinide ala avaliku ja erasektori koostöös terviklikult rekonstrueerida ja esinduslikuks elupiirkonnaks muuta.

Hetkel kuum