• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  President lükkas 1000 euro seaduse tagasi

  President Toomas Hendrik Ilves kirjutas eile alla otsusele jätta välja kuulutamata käibemaksuseaduse ja raamatupidamise seaduse muutmise seadus, sest see on vastuolus põhiseadusega.

  Eesti Maksumaksjate Liidu juhatuse esimehe Lasse Lehise sõnul ei tule see ilmselt riigikogule üllatusena. Riigikogu liikmed tunnistasid enne seaduste vastuvõtmist, et neil on uuel aastal plaan seda muutma hakata, rõhutas Lehis.
  “Riigikogu peaks vaatama presidendi argumente – sellest sõltub, kas seadust saab üldse sellisel kujul vastu võtta, kas peaks seda muutma või sellest täielikult loobuma,” märkis Lehis. “Meie arvame, et sellest seadusest ei saa asja mitte mingis variandis.”
  Aeg arutada. Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni presidendi Kersti Krachti sõnul tervitavad nemad presidendi otsust. “Nüüd on aeg laua taha istuda, mitte nii, nagu rahanduskomisjon on siiamaani öelnud, et eelarvet on vaja täita ja see muudatus on eelarvesse sisse arvestatud,” märkis Kracht.
  Tema sõnul peaksid valitsus ja riigikogu tegema rohkem otsuseid, mis motiveeriksid ettevõtjaid ettevõtlusega tegelema, samuti panustama, et oleks riigieelarves, mida jagada.
  Ilves märkis põhjenduses, et maksupetturite paljastamine ja ettevõtjate aus konkurents on vaidlustamatult põhiseaduspärased eesmärgid, kuid kõikide ettevõtjate koormamist lisakulutuste ja kohustustega ning peaaegu kogu Eesti ärisaladust sisaldava andmebaasi loomist ei saa õigustada hüpoteetilise tõendamata oletusega, et maksuauk väheneb.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.